040 - 7114600

info@sixict.nl
EENVOUD IN ICT

Wi-Fi verbeteren

Een betrouwbaar Wi-Fi signaal is niet vanzelfsprekend

Bijna iedere dag groeit het aantal gebruikers van draadloze apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Daarnaast zien we steeds meer slimme apparaten zoals thermostaten en alarminstallaties die verbonden worden met het draadloze netwerk.

Door de toename van de hoeveelheid apparaten die gebruik maken van draadloze netwerken merken we dat het Wi-Fi signaal mogelijk niet altijd optimaal werkt.


Makkelijke verbeteringen die je zelf kunt doen

Het signaal van het draadloze netwerk kan verstoort worden door tal van oorzaken. Muren, vloeren, deuren, verwarmingen of bijvoorbeeld leidingen kunnen het Wi-Fi signaal behoorlijk storen waardoor een trage verbinding of zelfs geen bereik tot gevolg is.

Staat het Wi-Fi kastje nu centraal in een toegankelijke locatie op de begane grond of verstopt in een afgesloten meterkast aan het einde van het pand waar nauwelijks iemand komt? Zorg ervoor dat het Wi-Fi toegangspunt (Accesspoint) op een zo centraal mogelijke locatie staat waar de meeste apparaten zich in bevinden.


Wi-Fi bereik vergroten

Het bereik van een Wi-Fi toegangspunt is altijd beperkt, soms heeft u hierdoor in bepaalde ruimtes (net) geen Wi-Fi ontvangst. Om dit op te lossen is het in sommige gevallen eenvoudig mogelijk om het bereik van het bestaande Wi-Fi netwerk te vergroten. Hiervoor kan er een Wi-Fi versterker geplaatst worden op een plek waar er nog wel bereik is, de versterker zal het signaal dan vervolgens uitbreiden.


Accesspoint met slimme Wi-Fi technologie

Wanneer het signaal onbetrouwbaar blijft adviseren wij om apparatuur van het merk Ruckus te gaan gebruiken. Ruckus is een pionier in draadloze netwerk apparatuur. Het geheim van de prestaties van Ruckus zit in hun gepatenteerde adaptieve antenne technologie, genaamd BeamFlex. Met deze technologie past het Wi-Fi signaal zich automatisch aan om een gebruiker optimaal te kunnen bedienen. Hiermee kunnen interferentiebronnen worden omzeild en worden apparaten, ook wanneer deze bewegen, voorzien van een stabiele verbinding. Naast BeamFlex bevat Ruckus nog veel meer gepatenteerde technologieën die het signaal verbeteren voor een uitstekend bereik en de mogelijk om veel gelijktijdige apparaten per access point te kunnen bedienen.


Persoonlijk advies

Neem contact met ons voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

 

Klik hier voor meer nieuws van SIX ICT