040 - 7114600

info@sixict.nl
EENVOUD IN ICT

Twee-factor authenticatie

Voor een veilige en zorgeloze toegang op afstand

U kent ze vast wel, de scanapparaten die de meeste banken leveren voor het online bankieren. Op het scanapparaat wordt de pincode ingevuld en de toegangscode die vervolgens in de display ziet, typt u in op het inlogscherm van uw bank. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn de eerste factor, en het gegenereerde wachtwoord is de tweede factor. De tweede factor is altijd anders en uniek voor uw account. De code die u genereerd en invult is niet geldig voor een andere gebruiker en ook niet herbruikbaar. Deze code kunt u eenvoudig genereren met uw smartphone of een usb-token.

Verbeter de beveiliging van toegang tot het bedrijfsnetwerk en kritische gegevens met een extra beveiligingslaag:
twee-factor authenticatie.

Verbeterde beveiliging tegen inbrekers

Wanneer iemand uw gebruikersnaam en wachtwoord weet te achterhalen (bijvoorbeeld wanneer u inlogt op een onbeveiligde computer, of uw wachtwoord op meerdere plekken hetzelfde is) dan is het onmogelijk om met uw inloggegevens toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Immers, als iemand uw gebruikersnaam en wachtwoord af weet te pakken, kan hij niet inloggen want hij heeft de eenmalige toegangscode niet. Wordt uw token of smartphone gestolen, dan kan de aanvaller er ook niets mee, want hij weet uw logingegevens niet.

Eenvoudig in gebruik met behulp van uw smartphone

Naast van een token (fysieke code-generator) aan te schaffen om eenmalige toegangscodes te kunnen generen kan er gebruik gemaakt worden van een speciale App op de smartphone. Inloggen vanuit afstand gebeurd met uw gebruikersnaam, wachtwoord en gegeneerde toegangscode via uw smartphone.

Geen grote investeringen nodig

Er zijn geen grote investeringen nodig in de aanschaf van hardware om gebruik te kunnen maken van deze extra beveiligingsfactor. Per gebruiker kan deze extra beveiligingsfactor worden ingeschakeld en hiervoor betaald u een vast bedrag per jaar.

Vrijblijvende demonstratie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op met SIX ICT voor een demonstratie.