040 - 7114600

info@sixict.nl
EENVOUD IN ICT

Continuiteit in ICT

Als uw ICT-omgeving voor langere tijd onbereikbaar is, kan dat grote problemen voor uw organisatie met zich meebrengen. Uitval van ICT kan een ernstige verstoring opleveren in uw bedrijfsprocessen, zoals de afhandeling van leveringen of bestellingen. SIX ICT wijst u daarom graag op een vijftal vangnetten om de continuïteit van uw ICT structureel te verbeteren.

De vijf vangnetten van SIX ICT

Vangnet 1: Redundante internetverbinding

Wanneer internet cruciaal is voor uw onderneming, kan zelfs een kortstondige uitval al funest zijn. Om dat te voorkomen kunt u kiezen voor een redundante internetverbinding: u sluit dan internetverbindingen bij twee verschillende aanbieders af. Bij onderhoud of uitval van één van de verbindingen, zal de andere het automatisch overnemen zodat u altijd online blijft.

Vangnet 2: Roundtrip-monitoring e-mail

Als toevoeging op de dienst "monitoring bij servercontrole", kunt u de module roundtrip-monitoring afnemen. Hierbij sturen wij automatisch elke 5 minuten een e-mailbericht en meten we of die e-mail (tijdig) wordt afgeleverd. Wanneer dit niet gebeurt, ontvangt SIX ICT direct een melding.

Vangnet 3: IBM Priority support op hardware

Bij hardwarematige storingen aan een server kan het noodzakelijk zijn om defecte onderdelen te vervangen. Om snel over de juiste hardware te beschikken, adviseren wij IBM Priority support: defecte onderdelen worden dan snel door een monteur van IBM vervangen. Hierbij kunt u kiezen uit diverse servicelevels, waarbij de monteur al binnen 4 uur op locatie kan zijn. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Vangnet 4: VM Backups

Wat als er een grote brand uitbreekt en alle hardware, systemen en data verloren gaan? Als bedrijfscontinuïteit van het grootste belang is, adviseren wij Virtual Machine (VM) Backups. Hiermee back-uppen wij complete (virtuele) systemen, zodat de hersteltijd bij calamiteiten van korte duur is en uw organisatie weer zo snel mogelijk aan de slag kan.

Vangnet 5: Server clustering

Wanneer onbeschikbaarheid van uw ICT-infrastructuur tot een minimum beperkt moet worden, kunt u kiezen voor Server clustering. Hiermee wordt van uw gehele infrastructuur een exacte kopie gemaakt (eventueel op een externe locatie). Zo kunt u bij calamiteiten direct op een stand-by kopie van uw infrastructuur doorwerken.

Informeer naar de mogelijkheden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van bovenstaande vangnetten? Neem dan vandaag nog contact op met SIX ICT.